Po Rádiu Haná získala licenci v Kroměříži i sesterská stanice Skyrock

7. listopad 2019

Rádio Haná Skyrock bude v Kroměříži využívat padesátiwattovou frekvenci 99,9 MHz. Vysílací rada se na stejném zasedání zabývala mimo jiné i dvěma novými kmitočty v Českých Budějovicích.

Vysílání Rádia Haná může v Kroměříži doplnit i sesterská stanice Rádio Haná Skyrock. Odpovídající licenci získal její provozovatel, společnost Hamco, na posledním zasedání mediálního regulátora. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) povolila stanici využívat kmitočet 99,9 MHz s výkonem 50 Wattů, a to do 10. října 2025. Ze zákona musí provozovatel novou VKV/FM frekvenci zprovoznit do 180 dnů od udělení oprávnění.

Rádio Haná je podle aktuálních čísel Radioprojektu, která byla odborné veřejnosti představena včera, patnáctou nejposlouchanější regionální stanicí v České republice. Denně si její vysílání pustí 68 tisíc lidí. Spolu s okruhem Skyrock je to v Olomouckém kraji 47 tisíc posluchačů, což znamená čtvrtou příčku v daném regionu.

V nejbližší době připravuje regulátor udělení tři nových kmitočtů. Jde o frekvence 100,2 MHz (100 Wattů) a 100,8 MHz (200 Wattů) v Českých Budějovicích a 98,7 MHz (100 Wattů) v Liberci. Všechny jsou aktuálně součástí výběrového řízení a proběhla u nich veřejná slyšení. Výsledek lze očekávat v následujících týdnech až měsících.

autor: lukpo
Spustit audio

Související