Počet DAB+ přijímačů v Německu se přiblížil 17 milionům, populární je v řadě spolkových zemí

9. září 2020

Němci mají v současné době k dispozici více než 260 rozhlasových stanic na národní i regionální úrovni, přičemž přes 65 z nich je k dispozici pouze na platformě DAB+. V bavorských domácnostech má tato technologie 31% podíl.

Počet prodaných digitálních rozhlasových přijímačů se v Německu přiblížil k sedmnácti milionům. Při příležitosti konání berlínského veletrhu IFA, který byl tentokrát určen pouze odborné veřejnosti, o tom informovala organizace Digitalradio Deutschland. Meziročně přibyly v Německu téměř dva miliony přijímačů. DAB+ pomáhá vedle internetové distribuce významně zvyšovat podíl digitálního poslechu. Digitální pokrytí na všech platformách včetně satelitu, případně kabelových sítí, dosáhla 63 procent.

Němci mají v současné době k dispozici více než 260 rozhlasových stanic na národní i regionální úrovni, přičemž přes 65 z nich je k dispozici pouze na platformě DAB+. V bavorských domácnostech má tato technologie 31% podíl, následuje trojice spolkových zemí Sasko, Sasko-Anhaltsko a Durynsko s 29 %. V hustě obydlených oblastech jsou v Severním Porýní-Vestfálsku a Bavorsku téměř dva miliony domácností vybavených DAB+. Povzbudivý vývoj lze sledovat i v Berlíně a Braniborsku, Porýní-Falci nebo Sársku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související