Podaří se digitálnímu rozhlasu DAB+ prorazit v Africe? Odpovědi bude hledat konference v Tunisu

2. říjen 2019

Tunisko se může stát první africkou zemí, kde se technologie úspěšně etabluje. Zatím je zde k dispozici digitálně osmnáct stanic a signál bude mít začátkem příštího roku už 75 % populace.

Digitální rozhlasové vysílání DAB+ se úspěšně etabluje jako platforma budoucnosti v řadě evropských zemí, mimo tento region už je ale situace s výjimkou Austrálie jiná. Afrika je více méně v oblasti DAB+ zatím zemí nepolíbenou. Možné perspektivy digitálního vysílání v tomto standardu bude hledat 10. října konference pořádaná v Tunisu, hlavním městě Tuniska. V současné době je signálem DAB+ pokryto 51 % populace, začátkem příštího roku se pak tato hodnota zvýší na 75 %,

Zavádění digitálního rádia DAB+ by mohlo v Tunisku skončit fiaskem, tomu chce ale právě předejít workshop, který bude pořádat přímo organizace WorldDAB. Kromě plánů v tomto regionu budou účastníci seznámeni také s tím, jak je možné technologie využit jako obchodní příležitosti, a co DAB+ znamená jak pro výrobce elektroniky tak i maloobchodníky. Multiplex fungující v Tunisu v současné době obsahuje 18 stanic a kromě hlavního města je ho možné naladit i v dalších klíčových oblastech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související