Podívejte se na bulharskou verzi spotu propagující digitální rádio DAB+

25. květen 2020

Promo spot upozorňuje na výhody nové technologie. V současné době probíhá experimentální vysílání na území Bulharska pouze v hlavním městě Sofia.

Digitální rádio DAB+ se pokouší oslovit také potencionální posluchače v zemích bývalé Jugoslávie a na Balkáně. Organizace Digital Audio Bulgria představila koncem dubna promo spot, který tuto technologii představuje. Budoucí posluchači získají rámcovou představu o tom, co s DAB+ získají, pokud na něj přejdou. Organizace WorldDAB zároveň upozornila na spuštění nových webových stránek www.dab.bg, kde zájemci najdou základní informace.

Nové webové stránky se „oblékly“ do grafického kabátu, který je v souladu s ostatními evropskými zeměmi. V České republice je pro komunikaci technologie použito známé modro-zelené logo se symbolem DAB+ a dodatkem „více než rádio“. V Bulharsku probíhá pozemní digitální rozhlasové vysílání prozatím pouze v hlavním městě Sofia. Podle portálu Wohnort je zde vysíláno šestnáct testovacích programových pozic s různým typem obsahu.

autor: lukpo

Související