Podnikatel Winnicki se soustředil na polský trh, v Česku své aktivity omezil

27. duben 2021

Polský podnikatel Michal Winnicki se soustředil v rámci svých mediálních aktivit prakticky výhradně na tamní trh. Jeho hudební projekt Power TV přišel v Česku o licenci, v nabídce společnosti Vodafone však vysílá dál.

Hudební stanice Power TV, filmový kanál Filmax nebo nová celoplošná televize Silver TV, to je jen několik z mnoha projektů, které na polském trhu provozuje tamní podnikatel Michal Winnicki. Zatímco za našimi hranicemi se Winnickemu daří, důkazem je i jeho Ultra TV 4K, v České republice se kýženého úspěchu nedočkal.

Ve druhé polovině dubna informovala Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) provozovatele programu, společnost MWE Network International, že přistoupila k odebrání satelitní licence české verzi Power TV. V minulosti byl program k dispozici u operátora Skylink. V současné době je šířen v nabídce Vodafone, regulován je z Polska.

Redakce portálu Digitální rádio dlouhodobým monitoringem zjistila, že tento hudební program vysílá již řadu týdnů, ne-li měsíců, bez řádného označení. Pro diváky jde pochopitelně o plus, protože klipy nejsou označeny tradičním logem v pravé horní části obrazovky. Podobný problém se vyskytl i u sesterského programu Adventure TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související