Polská TVN počítá s vysíláním sportovních přenosů nadále i na svých neplacených kanálech

22. listopad 2022

Sportovní přenosy se budou nadále objevovat i na neplacených sportovních kanálech mediální skupiny TVN, které mohou čeští diváci sledovat v polském DVB-T2 nebo u vybraných operátorů internetové televize. Bude se tak dít v rámci strategie získávání většího podílu na publiku u nových diváckých skupin.

Čtěte také

V letošním roce mohli diváci vidět například Světový pohár ve skocích na lyžích, finále žen na Roland Garros, vybrané zápasy mistrovství Evropy v házené mužů, a Světový pohár žen v běhu na lyžích. „Sportovní přenosy jsou jedním z nejpoutavějších a nejatraktivnějších typů televizního obsahu. Chtěli jsme dát všem divákům možnost zažít společně emoce,“ uvedla mj. Dorota Żurkowska, ředitelka Eurosportu v Polsku a členka správní rady TVN.

„Při vysílání sportovních přenosů na neplacených kanálech skupiny TVN vidíme, že to bylo velmi dobré rozhodnutí. Naše přenosy – ze skoků na lyžích, plochodrážních nebo tenisových – se vyznačují skvělou kvalitou, vynikajícím komentářem a zajímavými studiemi, což je možné díky zkušenostem Eurosportu, největší sportovní platformy v Evropě,“ doplnila Żurkowska. Právě mediální skupina TVN patří do portfolia Discovery, které vlastní Eurosport.

Čtěte také

Od začátku sezóny 2021/22 jsou všechny závody Světového poháru ve skocích na lyžích konané mimo Polsko vysílány na hlavním kanálu TVN. Soutěž o Křišťálový glóbus přinesla stanici průměrný 16% podíl na trhu, což znamená nárůst o celých 255 % ve srovnání se stejným obdobím minulých let. Ještě vyšší podílový nárůst - až o 308 % oproti roku 2021 - přineslo finále Roland-Garros, ve kterém Iga Świątek získala druhý grandslamový titul.

autor: lukpo
Spustit audio

Související