Polská veřejnoprávní televize spouští vzdělávací kanál TVP Nauka, v DVB-T2 bude zdarma

3. říjen 2022

Diváci v polském příhraničí si budou moci naladit další volně šířenou televizní stanici od našich severních sousedů. Z kapacitních důvodů je program TVP Nauka šířen v experimentálním DVB-T2 multiplexu veřejnoprávního vysílatele, zatímco původní síť 3 zůstává nadále ve formátu DVB-T. Stanice se objeví i na satelitu Hotbird.

Polská veřejnoprávní televize představila svůj nejnovější tematický kanál na tiskové konferenci ve středu 28. září. Stanice odvysílá dle tiskové zprávy nejvýznamnější vědecké formáty, dokumenty a pořady, které představí hádanky a ukážou krásu světa kolem nás. Diváci se budou moci seznámit s profilem a úspěchy polských a světových vědců specializujících se na exaktní, sociální, přírodní a technické vědy, ale i ekologii a medicínu.

„Ve vysílání TVP Nauka se divákům představí poutavé debaty plné různých názorů a pohledů na nejdůležitější oblasti výzkumu,“ uvádí veřejnoprávní vysílatel. V bloku „Věda a umění“ představí TVP Nauka umělce, kteří se ve své tvorbě inspirují výzkumem a vědeckými objevy. Diváci budou moci sledovat například přímý přenos z vyhlašování letošních laureátů Nobelovy ceny. Zda se nová stanice objeví i v českých placených službách, ukáže až čas.

autor: lukpo
Spustit audio

Související