Polská veřejnoprávní televize spustila stanici TVP Dokument, podařilo se jí dostat i do pozemního vysílání

19. listopad 2020

Spuštění stanice TVP Dokument označuje její šéfredaktor za důležitý okamžik pro všechny fanoušky kvalitních dokumentů v Polsku. Stanice byla zařazena i do experimentálního DVB-T2 multiplexu a do budoucna bude stabilní součástí terestrického vysílání u našich severních sousedů.

Polská veřejnoprávní televize dnes spustila nový tematický kanál TVP Dokument. Šéfredaktor stanice Tomasz Piechal ve vysílání zpravodajského programu TVP Info uvedl, že nastal důležitý okamžik pro fanoušky kvalitních dokumentů. „Jsem rád, že vzniká stanice, která je konečně schopná ukázat kreativitu a citlivost polských filmařů a nejlepší domácí i zahraniční produkci. Diváky se zájmem o svět čeká skutečná hostina,“ konstatoval Piechal. Prostor dostane lidstvo jako celek, architektura, příroda, ale například i vznik civilizací.

Logo polské televize TVP Dokument

Šéfredaktor TVP Dokument věří, že program si najde mezi diváky své stabilní místo a bude úspěšný. Stanice se nemá hnát za senzacemi, ani si z nikoho dělat legraci. „Kdo hledá atraktivní, ale dobrý a kvalitně prezentovaný obsah, kanál TVP Dokument se pro něho stane bez pochyby oblíbeným a milovaným kanálem,“ dodal Tomasz Piechal. Stanice bude k dispozici u polských kabelových a satelitních operátorů, v omezené míře pak také v pozemním vysílání. TVP Dokument se podařilo umístit do experimentální sítě DVB-T2.

autor: lukpo

Související