Polské Folk Radio známé z internetu expandovalo do DAB+

4. září 2018

Stanice nabízí zejména lidovou tvorbu, která vznikla nejen v polském městě Kielce, ale i dalších městech země našich severních sousedů. Nevyhýbá se ani etnické muzice z celého světa.

Polská rozhlasová stanice Folk Radio, kterou bylo doposud možné poslouchat pouze přes internet, je nově k dispozici také prostřednictvím pozemního digitálního vysílání DAB+. Stanice se stala součástí veřejnoprávního multiplexu Polskie Radio v městě Kielce. Jeho signál konkrétně šíří vysílače Targowa a Swiety Kriz. Významný dosah má zejména druhá zmíněná oblast, která funguje s povoleným výkonem 10 kW na kanálu 10D.

Folk Radio je speciálním tematickým programem Radia Kielce, který je orientován na lidovou hudbu. Slyšet zde mohou zájemci umělce nejen z okolí zmíněného polského města, ale ze všech koutů země našich severních sousedů. Ve vysílání Folk Radia je možné narazit také na hudebníky ze zahraničí. Radio Kielce uvádí, že v archivu stanice je k dispozici více než 4000 pásků a disků s nahrávkami žánrů, jako jsou country nebo lidová hudba.

autor: lukpo
Spustit audio

Související