Polské Radio 7 vysílá od března digitálně i ve Vratislavi

15. březen 2023

Rozhlasová stanice Radio 7, která má shodou náhod stejný název jako český nebo slovenský program, je od 1. března také součástí nabídky digitálního vysílání DAB+ v polském městě Vratislav. Polské Radio 7 už je možné díky této technologii možné přijímat například v části Moravskoslezského kraje.

Radio 7 se objevilo na českých přijímačích nedávno díky šíření DAB+ z polských Katowic. Dále je k dispozici například ve Varšavě a v Gdaňsku, analogově pak i v dalších městech. V rámci multiplexu DABCAST je nyní stanice nově k dispozici pro naladění i z polské Wroclawi. Začátkem března o tom informoval portál RadioPolska. Stejně jako v případě ostatních stanic je datový tok nastaven na vysokou hodnotu 136 kbps.

Radio 7 je regionální rozhlasová stanice z Mławy, kterou provozuje charitativní organizace Ananke. Okruh svým programem oslovuje především dospělé posluchače ve věku 30 a více let. Profil stanice určuje především lokalita, kde stanice vysílá, tedy Mławský region, proto se většina témat diskutovaných ve vysílání týká měst, obcí a okresů v zásahu signálem. „Hudbou na Radiu 7 jsou především známé a oblíbené písničky,“ dodává provozovatel.

autor: lukpo
Spustit audio

Související