Polský kanál Ultra TV 4K vysílá i v tamním DVB-T, ale pouze ve standardním rozlišení

26. březen 2021

Provozovatel polského kanálu Ultra TV 4K, skupina MWE Entertainment, začal tuto stanici šířit na konci loňského roku i ve vybraných lokalitách prostřednictvím pozemního vysílání. Z důvodu kapacitního omezení DVB-T sítí je program k dispozici ale pouze ve standardní kvalitě obrazu.

Na rozšíření distribuce tohoto programu upozornil portál RadioPolska. Jeho čtenáři zaznamenali šíření této stanice právě v multiplexech, které provozuje MWE Entertainment tamního podnikatele Michaela Winnickeho. Ten je s programy Power TV a zejména Adventure TV aktivní i na českém trhu. Jak je z názvu Ultra TV 4K patrné, stanice divákům nabízí obsah dostupný výhradně v Ultra HD rozlišení, tedy čtyřkrát kvalitnějším obrazu než je Full HD. Kvalita obrazu na platformě DVB-T je ponížena na formát SD.

Diváci zaznamenali zařazení Ultra TV 4K v SD rozlišení například do sítí v Radomsku, Čenstochové, Tomaszowie Mazowieckim, Lodži, Vratislavi a Świdnici. MWE Entertainment avizuje, že vysílání tohoto programu by mělo být složeno z filmů, dokumentů a také hudebních videoklipů. Kromě klasického formátu 4K disponuje v tomto módu vysílatel u vybraných pořadů také obrazovým vylepšením HDR, tedy vysokým dynamickým rozsahem. Multiplex MWE nabízí i některé stanice v HD, konkrétně Polsat, TVN a Echo 24.

autor: lukpo
Spustit audio

Související