Polský multiplex 3 bude mít ve východních Čechách volnou cestu, rušení českého DVB-T2 skončí už za pár dní

17. červen 2020

Společnost Digital Broadcasting zveřejnila detailní tabulku týkající se jednotlivých vysílačů v Královéhradeckém a Pardubickém kraji. Přechod na DVB-T2 bude v regionu probíhat vždy v nočních a brzkých ranních hodinách.

Společnost Digital Broadcasting dnes zveřejnila detailní informace k přechodu na nový televizní standard DVB-T2 ve východních Čechách. Kromě spuštění multiplexu 24 dojde k očekávanému ukončení Přechodové sítě 13 na kanálu 24. Detaily publikoval operátor na svém webu. V tuto chvíli tak lze již se stoprocentní jistotou říci, že rušení českých vysílačů a polské kóty Jelenia Góra – Snieźne Kotly bude ukončeno podle plánu v úterý 23. června. O den dříve však Přechodovou síť 13 vypnou kóty Slatiňany, Andrlův Chlum a Hřebečov.

Údržbová přestávka v daném regionu bude probíhat vždy v nočních a brzkých ranních hodinách, konkrétně v době mezi půl jednou a půl čtvrtou. V Pardubickém kraji bude i nadále pokračovat DVB-T multiplex 4, a to až do 29. srpna letošního roku. Královéhradecký kraj však už bude v případě společnosti Digital Broadcasting odkázán pouze na vysílání DVB-T2. Součástí této pozemní sítě je mj. i TV Nova, která zde dosahuje výrazně vyšší obrazové kvality než v multiplexech Českých Radiokomunikací. Součástí nabídky je i televize V1.

autor: lukpo
Spustit audio

Související