Pop-rocková stanice Radio 21 začala vysílat digitálně v Brémách a Bremerhavenu

14. prosinec 2020

V severoněmeckém DAB+ multiplexu Bremen K6A je v tuto chvíli šířeno deset programů. Rozhlasová síť, která odstartovala letos koncem srpna, funguje ze dvou vysílačů. Posledním nováčkem je stanice Radio 21.

Německá komerční rozhlasová stanice Radio 21, která je orientována zejména na takzvaný pop-rock, začala vysílat koncem října v Brémách a Bremerhavenu prostřednictvím pozemního digitálního šíření DAB+. Pro svou distribuci využívá tento program multiplex Bremen K6A, který funguje na kanálu 6A. Nová síť je v provozu od 26. srpna a v tuto chvíli je v ní k dispozici již deset z prozatím jedenácti plánovaných programů.

Signál je šířen z vysílačů Schiffdorf (Bremerhaven) s výkonem 500 Wattů ve vertikální polarizaci a Bremen-Walle s 2 kW v horizontální polarizaci. Díky nim je vytvořena jednofrekvenční síť SFN. V multiplexu jsou mimo jiné dále k dispozici například stanice Energy Bremen, Nordseewelle, Schlager Radio B2 nebo Antenne Niedersachsen. Stanice je součástí sítě DSN, do níž patří i Rockland Radio a Antenne Sylt.

autor: lukpo
Spustit audio

Související