Portál Rakuten TV přerušil distribuci zpravodajské stanice Euronews v televizorech LG

16. říjen 2020

Euronews je jedinou lineární stanicí, která je k dispozici v aplikaci Rakuten TV. Pokrytí zpravodajského kanálu je ale na našem trhu velké. Sledovat je ho možné nejen v placených službách, ale například volně také na portálu YouTube.

Japonská společnost Rakuten přerušila přibližně před týdnem šíření zpravodajské stanice Euronews pro televizory jihokorejského výrobce LG, dnes ho opět obnovila. Tematický kanál je k dispozici prozatím jako jediný lineární program v rámci platformy Rakuten TV. Její aplikaci mohou využívat také majitelé televizorů připojených k internetu na území České republiky.

Konkurenční Samsung i další značky nabízel vysílání zpravodajské stanice Euronews nadále beze změny. Důvod výpadku nebyl známý, firma ho oficiálně nekomunikovala. Aplikace Rakuten TV poskytuje bezplatně i některé tituly ve své videotéce, divák za ně platí zhlédnutím reklamy.

Zpravodajská televize Euronews je dobře zaběhnutým zahraničním kanálem dostupným v nabídkách tuzemských operátorů. Stanici je možné naladit v kabelových a IPTV sítích a volně prostřednictvím několika orbitálních pozic, které pokrývají i naše území. Euronews je taktéž k dispozici bezplatně na internetu. Sledovat ho je možné mimo jiné na portálu YouTube. Implementace lineárního vysílání do nabídek některých videoték je další fází, kterou se tyto služby chtějí přiblížit televizním platformám. Byznys firem se tímto prolíná.

autor: lukpo
Spustit audio

Související