Poslechněte si novoroční projev hejtmanky Karlovarského kraje

Hejtmanka poskytla první rozhovor pro Český rozhlas Karlovy Vary v letošním roce 2019. Uplynulý rok zhodnotila a všem posluchačům poslala přání.

Jana Mračková Vildumetzová z hnutí ANO je už dva roky předsedkyní Asociace Krajů České republiky. Loňský rok vnímá jako hektický, jako rok plný politických zvratů a splněných i nesplněných úkolů.

„Kdybych měla říct, jaký byl rok 2018. Připadá mi, že strašně rychle utekl. Měla jsem radost, že se podařilo otevřít Střední policejní školu v Sokolově. Mám obrovskou radost, že i do našeho kraje přišli studovat také studenti z jiných krajů,“ uvedla úspěchy kraje.

Vojenská škola, automobilka BMW a mnohé další čeká Karlovarský kraj 

V letošním roce kraj zahájí opravu historických Císařských Lázní, pokračuje v podpoře investice německé automobilky BMW v blízkosti Sokolova. Vznikne zde od 1. září 2019 také Střední vojenská škola.

Hejtmanka si je ale vědoma, že je ještě mnoho úkolů, které kraj musí splnit: „Jako příklad bych uvedla areál Svatošských skal, kde usilujeme, aby vlastníkem byl právě Karlovarský kraj a ne nějaký investor, protože je to volnočasový areál, který je využívaný širokou veřejností. Budu věřit, že v roce 2019 se to podaří.“

„Chtěla bych všem popřát krásný vstup do nového roku. Především hodně zdraví, štěstí, lásky a pohody, aby se jim vše dařilo, byli šťastní a aby si užívali každého dne naplno,“ popřála hejtmanka na závěr rozhovoru všem posluchačům Českého rozhlasu Plzeň a Českého rozhlasu Karlovy Vary.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio