Posluchače v alpském regionu chce skrze DAB+ oslovit nová stanice Bayernwelle

14. červenec 2020

Regionální program si mohou posluchači naladit v rozhlasové síti Alpenwelle. V nedávné minulosti ji bylo možné přijímat i na našem území, kanál 7A ale nakonec připadl Českým Radiokomunikacím a operátoru RTI cz.

Německá rozhlasová stanice Bayernwelle, kterou bylo možné doposud naladit pouze prostřednictvím analogových VKV vysílačů v Bavorsku nebo na internetu, je nově k dispozici také na platformě DAB+. Provozovatel stanice se v uplynulých týdnech dohodl na distribuci signálu s provozovatelem multiplexu Voralpenland. Bayernwelle má v této digitální síti vyhrazený datový tok 96 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1.

V současné době je v rozhlasové síti Voralpenland k dispozici sedm stanic. Jde výhradně o programy působící v německém alpském regionu, jmenovitě Radio Oberland, Alpenwelle, Charivari Rosenheim, Galaxy Rosenheim, Arabella Kult, Radio BUH a nově i Bayernwelle. V plánu je také zařazení Radio ISW a Alpin FM. V minulosti bylo možné tento multiplex přijímat až v Praze, což ovšem znemožnilo přidělení kanálu 7A hned dvěma tuzemským operátorům.

autor: lukpo
Spustit audio

Související