Posluchači Bavorského rozhlasu opět soutěžili o DAB+ přijímače stanice Bayern 2

7. červen 2022

V sousedním Německu jsou oblíbené pro určitou část posluchačů DAB+ přijímače laděné ve stylu dané rozhlasové stanice. Bavorská veřejnoprávní stanice Bayern 2 darovala svému publiku v soutěži rádia, která dodala společnost TechniSat. Dominuje jim bílá a oranžová barva doplněná o logo programu.

Podobně jako Český rozhlas dlouhodobě na svých stanicích ve formě soutěží podporuje zavádění digitálního rádia DAB+, děje se tak i v případě bavorského veřejnoprávního média. Na rozdíl od Česka jsou ale v Německu k dispozici již přijímače mnoha rozhlasových stanic. Výjimkou v této kategorii není ani Bayern 2. Aktuální vlna marketingové podpory běžela v sousedním Bavorsku do 29. května.

Bavorský rozhlas prezentuje digitální rádio DAB+ prostřednictvím příjmu bez šumu, s křišťálově čistým zvukem a multimediálními funkcemi. Výhodou je i pohodlné a jednoduché ovládání. Některé přijímače pak disponují i barevnými displeji pro zobrazování doplňkových informací, a to bez nutnosti připojení zařízení k internetu. DAB+ je mobilní a k dispozici volně. Pro příjem vysílání nejsou zapotřebí dodatečné poplatky.

autor: lukpo
Spustit audio

Související