Postoj rádií k DAB+ se v průběhu času mění, ukázal šéf severoněmeckého rádia ByteFM

21. duben 2021

Ukázkovým příkladem toho, že přístup a postoj k digitálnímu rádiu DAB+ se může u rozhlasových vysílatelů v průběhu času měnit a reálně k tomu dochází, je zakladatel internetového programu ByteFM. S odstupem tří let to ukázaly dva rozhovory stejného člověka pro portál Radioszene.

„Vysílání přes DAB+ by bylo příliš drahé. Za rozhlasový kanál budoucnosti považujeme internet,“ uvedl v rozhovoru ze srpna 2018 zakladatel internetového rádia ByteFM z Hannoveru Ruben Jonas Schnell. Po třech letech nyní vysílatel plánuje distribuci prostřednictvím této technologie v Hamburku. Co se tedy nakonec změnilo?

Skutečnost je zejména významné rozšíření DAB+ multiplexů na úrovni regionálních nabídek. „Celonárodní distribuce prostřednictvím FM nebo DAB+ pro nás z finančních důvodů nepřichází v úvahu,“ sdělil Schnell pro stejné médium letos v březnu. ByteFM se charakterizuje jako moderované hudební rádio bez reklam a počítačem generovaného playlistu. Věnuje se žánrům jako indie, techno, pop, rock, electronica, jazz a dalším.

autor: lukpo
Spustit audio

Související