Pozemní vysílání už nemůže bez spojení se streamovaným videem existovat, potvrzují to i Rakušané

18. únor 2021

Klasická distribuce televizního signálu a streamované video dnes funguje jako spojení, které může úspěšně konkurovat placené televizi a službám, jako jsou Netflix, Amazon Prime Video nebo Apple TV. Bez této doplňkové klíčové služby by nemohla terestrická platforma fungovat.

V kampani, kterou na konci roku 2020 spustila celoplošná rakouská placená pozemní televize simpliTV, na to upozorňuje její provozovatel. Televizní vysílání a streaming jsou prezentovány jako dvě ponožky, které tvoří společný pár. Streamovací aplikace je součástí všech balíčků pozemní televize simpliTV i její satelitní verze. Nezávisle si ji mohli vyzkoušet všichni zájemci, a to i ti, kteří nebyli klienty, aby se přesvědčili o nesporných výhodách, jakými jsou například pohyb na časové ose živého vysílání nebo zpětné zhlédnutí.

„Chování televizních diváků se v posledních letech výrazně změnilo a flexibilní televize je nyní nepostradatelná. Prezentace oblíbených programů našich zákazníků na všech zařízeních s okamžitou platností je proto logicky dalším vývojem naší rozmanité škály produktů,“ uvedl při této příležitosti Michael Weber ze společnosti simpliTV. V České republice je spojení klasického vysílání a internetu řešeno pomocí služby HbbTV, takzvané virtuální červené tlačítko. Z plnoformátových hráčů ho trvale ignoruje pouze TV Barrandov.

autor: lukpo

Související