Přechod na pozemní vysílání DVB-T2 by se mohl obnovit v létě, známý už je pracovní termín

27. duben 2020

České Radiokomunikace v březnu oznámily, že v zavádění DVB-T2 není možné pokračovat, protože někteří diváci by přišli o možnost příjmu televizního signálu.

Přechod na pozemní vysílání DVB-T2 by se mohl podle Českých Radiokomunikací obnovit 16. července. Aktualizovaný harmonogram by mělo Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) předložit do čtyř týdnů vládě. Ve svém vysílání o tom informoval Český rozhlas. Vypínání starého signálu v polovině března dočasně přerušila epidemie koronaviru, takže zatímco například Praha a střední Čechy nebo západ republiky už má tento proces za sebou, další regiony se ho dočkají opožděně.

České Radiokomunikace v březnu oznámily, že v zavádění DVB-T2 není možné pokračovat, protože někteří diváci by přišli o možnost příjmu televizního signálu. Jednalo by se konkrétně o ty, kteří jsou odkázáni na terestrickou platformu a přechod na novou technologii prozatím neřešili. Uzavření kamenných obchodů by sice mohly řešit e-shopy, ovšem anténáři by například neměli možnost v době nouzového stavu upravovat společné televizní antény STA. Operátorům následně MPO vyhovělo.

autor: lukpo
Spustit audio

Související