Předškolní a školní děti soutěžily v Křimické včelce

14. květen 2024 20:07

Projet dráhu s robotickou včelkou. To měly v pondělí 13. května za úkol soutěžní týmy dětí z mateřských a základních škol na soutěži Křimická včelka.

Naprogramovat „let“ robotické včelky tak, aby se co nejrychleji dostala do úlu. To měly za úkol děti na soutěži Křimická včelka. Druhý ročník pořádaly 15. Základní škola v Plzni a městský obvod Křimice. U pódia v budově křimické sokolovny měly děti k dispozici čtyři plochy složené z pravidelných čtverců, po kterých včelky jezdily. Soutěžilo 16 dvoučlenných týmů, přičemž v každém týmu bylo jedno dítě ze školky a druhé z nižšího stupně základní školy. Podpořit je přišla i řada diváků.

Cílem soutěže je seznámit děti hravou formou s robotikou a programováním, s čímž se budou setkávat celý život. Děti se při této aktivitě soustředí, cvičí pozornost a zabaví se. „Je to výborné propojení základního a mateřského školství na základě spolupráce dětí. Soutěž představuje hravou formu přípravy předškoláků na přechod na základní školu,“ uvedla vedoucí odboru školství na plzeňském magistrátu Dagmar Škrlantová.

Kromě radosti ze hry si všechny děti ze soutěže odnesly dárek a také medaili ve tvaru včelky.

autoři: Martina Klímová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio