Přiblížit rádio ještě více posluchačům

12. březen 2024

Natáčet s lidmi, o lidech, přinášet jejich drobné příběhy, starosti i radosti – to je hlavní myšlenka vedoucího programu ČRo Plzeň Pavla Hally, který do funkce nastoupil před pěti měsíci. Posluchači už v této souvislosti mohli ve vysílání zaznamenat první programové změny a nové seriály.

Do terénu například pravidelně vyráží rozhlasový přenosový vůz a Český rozhlas Plzeň živě vysílá z různých míst nový pořad Žijeme tu s vámi – speciál. První díly jsme odvysílali z náměstí v Dobřanech, ze slavnostního otevření haly hlavního vlakového nádraží v Plzni a z vyhlášeného masopustu v Postřekově, další místa živého vysílání jsou v plánu.

„Ve vysílání jsme také zavedli několik nových seriálů, ve kterých vidíme právě potenciál kontaktu s naším regionem a s lidmi, kteří v něm žijí. A věříme, že nás poslouchají a že nás bude poslouchat stále více a více posluchačů,“ říká Pavel Halla. Nový seriál Ochotníci sobě se například věnuje ochotnickému divadlu v našem kraji, seriál Škola základ života pro změnu představuje jednotlivé vybrané školy. Seriál Plzeňské zajímavosti sleduje různá místa, rarity a „nej“ v Plzni a okolí. Novým formátem je pořad Neviditelní mapující profese, o kterých se příliš nemluví, ale bez kterých by se náš život možná zastavil, dále rubriky Slovíčkaření, Můj kraj věnovaný velkým osobnostem západních Čech, Povídka na sobotu a další.

Jaké byly rozhlasové začátky Pavla Hally? Kdy zažil největší adrenalin při vysílání?  Kolik času denně tráví poslechem Českého rozhlasu? A co velkého se chystá na rok 2025? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio