Prima Comedy Central se vyjádřila k možnému vysílání ve vysokém rozlišení

24. květen 2016

Stanice funguje na českém trhu od konce loňského roku. Jejím provozovatelem není, jak by se mohlo z názvu zdát, společnost FTV Prima.

Prima Comedy Central je jediným televizním programem, které mají v názvu druhou nejsledovanější komerční skupinu u nás, ale jako jediná není z těchto stanic k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu. Nabízí se tak logicky otázka, zdali se tento krok do budoucna změní. „Viacom v současnosti neplánuje zavedení vysílání stanice Prima Comedy Central v HD kvalitě. Aktuálně se zaměřujeme na získávání a přenos nového obsahu ze zahraniční i lokální produkce, abychom našim divákům poskytli co nejširší nabídku zajímavých pořadů. Do budoucna možnost vysílání ve vysokém rozlišení nevylučujeme, nicméně aktuálně tento styl vysílání neplánujeme,“ sdělila redakci webu Digitální rádio společnost Viacom.

Stanice funguje na českém trhu od konce loňského roku. Jejím provozovatelem není, jak by se mohlo z názvu zdát, společnost FTV Prima. Na rozdíl od stanic Prima, Prima Cool, Prima love, Prima Zoom a Prima Max za ní stojí již zmiňovaný Viacom. Slovo Prima jako součást svého názvu používá provozovatel kvůli možnosti lepšího etablování na trhu. Jedná se o dohodu mezi FTV Prima a Viacomem. Prima Comedy Central je součástí nabídky kabelových, IPTV i satelitních operátorů. Jejím hlavním distribučním kanálem je však multiplex 4 společnosti Digital Broadcasting ostravského podnikatele Radima Pařízka. V rámci DVB-T je Prima Comedy Central bezplatným televizním programem.

autor: lukpo
Spustit audio