Prima spustila v hybridním vysílání dětský archiv, chystá řadu dalších aplikací

17. říjen 2016

Archiv pořadů Prima Play tvoří v současné době na televizorech s HbbTV okolo dvaceti procent celkových přístupů k této službě.

Hybridní vysílání televize Prima, v němž je v současné době dostupný videoarchiv skupiny, elektronický programový průvodce a předpověď počasí, se rozšířila o archiv dětských pořadů Primáček. V současné době je k dispozici přibližně dvě stě hodin obsahu, který bude nadále narůstat. Oznámil to šéf nových médií FTV Prima Daniel Grunt. „Nabídka tohoto obsahu je určitě snadnou cestou, jak vaše děti zabavit,“ řekl s určitou mírou nadsázku Grunt.

Prima bude podle slov šéfa nových médií technologii HbbTV nadále rozšiřovat. Majitelé televizorů a set-top-boxů s podporou tohoto standardu se dočkají mimo jiné nabídky receptů FRESH tip (každý den budou tři) nebo relaxačních aplikací (psi, koťata). Speciální kategorie se mají dočkat fanoušci elektronického sportu (e-sport), tedy hraní počítačových her na TV obrazovce. eSport bude mít vlastní archiv se záznamy a budou zde také k dispozici přímé přenosy, které si oblíbili diváci Prima Cool. Součástí bude pochopitelně i Cool Ligu.

Televizní skupina vnímá hybridní vysílání jako velmi perspektivní. Technologie, která propojuje svět klasické televize a internetu, v současné době tvoří Primě již pět procent výnosů z on-line reklamy. Cílovou skupinou by podle televize měli být diváci z velkých měst, zejména ve věku od 16 do 54 let. „Odhadujeme, že v současné době je okolo jednoho milionu přijímačů s touto funkcionalitou. Od září loňského roku evidujeme přístup na tuto technologii o 200 %,“ konstatoval Grunt, podle něhož si populace zvyká na sledování tohoto typu obsahu na velké obrazovce. Archiv pořadů Prima Play tvoří v současné době na televizorech s HbbTV okolo dvaceti procent celkových přístupů k této službě.

autor: lukpo
Spustit audio