Prima testuje přes hybridní vysílání zájem diváků o její nový kanál Prima Max

24. březen 2016

„V dotazníku klademe divákům otázky, které televizi Prima pomohou v orientaci v dynamicky se rozvíjejícím TV prostředí,“ uvedla pro naši redakci stanice.

Společnost FTV Prima, která je provozovatelem kanálů pod hlavičkou Prima, spustila novou aplikaci pro televizory a set-top boxy s podporou standardu HbbTV. Aplikace, která je na této platformě dostupná pouze 23. a 24. března má za cíl zjistit zájem diváků o nový tematický kanál Prima Max. Ten společnost FTV Prima spustila na konci loňského roku. Provozovatel stanice se mimo jiné zajímá o to, na kolika televizorech je stanice naladěna, případně zdali vůbec ji divák přijímá. Součástí krátkého dotazníku je také aplikace Prima Kvízy.

Hybridní vysílání FTV Prima

„Jedná se o testovací provoz krátkého dotazníku, který je spuštěn pouze na dva dny (23. a 24. března). Zjišťujeme, co takový dotazník v HbbTV prostředí dokáže přinést. V dotazníku klademe divákům otázky, které televizi Prima pomohou v orientaci v dynamicky se rozvíjejícím TV prostředí. V principu se seznamujeme s možnostmi HbbTV, ověřujeme jeho používání TV diváky a také se ptáme na proladěnost nového kanálu Prima MAX. Dotazník běží na kanálech Prima, Prima COOL, Prima LOVE a Prima ZOOM,“ uvedl pro redakci webu Digitální rádio Petr Miláček, ředitel výzkumu společnosti FTV Prima.

Hybridní vysílání FTV Prima
autor: lukpo
Spustit audio