Přímo v domově Čtyřlístek vznikla nová kaple

9. duben 2024 20:50

Klienti Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek v Plzni mohou chodit na bohoslužby do nové kaple. Ta je přímo součástí domova.

Bohuslužba v Domově se zvláštním režimem Čtyřlístek v Plzni

Součástí některých domovů pro seniory nebo hendikepované ale i některých nemocnic bývají kaple. Tedy místa, kam věřící, ale i třeba další klienti nebo pacienti chodí pro duchovní posilu nebo útěchu. Třeba v šumavské Sušici mají kapli v nemocnici a taky v tamním domově pro seniory. Novou kapli můžou využívat klienti v Domově se zvláštním režimem „Čtyřlístek“ v Plzni. Zatímco donedávna se tam lidé modlili v jídelně, teď mají důstojný duchovní prostor, který vznikl v bývalém skladu.

Nová kaple je širší než delší, dominuje jí hnědý kříž na stěně, za nímž je vidět světlo, strop je členitý, tvořený z osvětlených podhledů, které také vytvářejí kříž. V jednoduše zařízeném prostoru se nachází oltářní menza a také lavice pro věřící. V případě naplnění kapacity, což je zhruba 20 osob, lze ještě rozevřít prosklenou stěnu a umožnit účast na bohoslužbě i lidem sedícím na chodbě. Bohoslužby se konají každý týden, a to v pátek v 15:45.

autoři: Lukáš Milota , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio