Připomeňte si Radiožurnál – olympijský speciál, Pohádka o Raškovi vychází i jako CD

7. březen 2018

Část, v níž Ota Pavel popisuje zápolení o zlatou medaili, má z celé Pohádky o Raškovi nejraději i režisér audioknihy Aleš Vrzák.

Radioservis, vydavatelství Českého rozhlasu, vydává ve formě dvou CD nosičů titul Pohádka o Raškovi. Tu mohli zájemci slýchat pravidelně ve vysílání digitální stanice Radiožurnál – olympijský speciál, která fungovala v době největšího sportovního svátku od 9. do 25. února. Jiří Raška vyhrál na olympijských hrách v Grenoblu 1968 zlatou olympijskou medaili ve skocích na lyžích na středním můstku. Spisovatel Ota Pavel později dva dokonalé skoky popsal.

Část, v níž Ota Pavel popisuje zápolení o zlatou medaili, má z celé Pohádky o Raškovi nejraději i režisér audioknihy Aleš Vrzák. „Ta součást boje, kdy sportovec bojuje se svým tělem, okolím, s tím, že mu nikdo nepřeje, a nakonec zvítězí, mi přijde hrozně povzbuzující a optimistická celkově pro náš život,“ vysvětluje v rozhlasové režii Vrzák. Hlasově diváky audioknihou se stopáží 133 minut provede herec Oldřich Kaiser. Kromě CD podoby je možné získat Pohádku o Raškovi také ve formě MP3, a to na adrese Radioteka.cz.

autor: lukpo
Spustit audio