Provozovatel hesenských stanic chystá expanzi, spolková země se možná dočká nové sítě

12. říjen 2017

O možnosti vzniku nového rozhlasového DAB+ multiplexu se vedou jednání s operátorem Digital Radio Hessen, který se svou sítí působí na kanálu 11C.

Rozhlasová skupina Die Radio / Tele FFH, která je provozovatelem hesenských privátních stanic Hitradio FFH, planet radio a harmony.fm, plánuje posílit pozici na poli digitálního vysílání DAB+ v Německu. Jednou z variant, jak uvádí web Radio Woche, by mohla být i celoplošná distribuce. Tu by již v příštím roce mohla zajistit nová síť Media Broadcast a společnosti Absolut Digital. Ta plánuje v tomto multiplexu nabídnout nové exkluzivní programy.

Web Digitální rádio již včera referoval o tom, že mediální regulátor LPR Hessen chce v příštím roce připravit podmínky pro případné další rozšiřování DAB+ vysílání v této spolkové zemi. Dělení o volnou kapacitu by mohla nabídnout i veřejnoprávní síť hr Radio. Mediální web nevylučuje ani možnost, že skupina Die Radio / Tele FFH by mohla spustit vlastní rozhlasovou síť, která by pokryla sever, východ a střed Hesenska. O této možnosti se diskutuje s operátorem Digital Radio Hessen, který se svou sítí působí na kanálu 11C.

autor: lukpo
Spustit audio