Provozovatel kanálu AMC plánuje spustit novou nelineární službu AMC MIKRO

15. duben 2021

Společnost AMC Networks Central Europe, která patří na našem trhu mezi největší provozovatele placených kanálů, plánuje spustit v České republice a na Slovensku novou nelineární službu AMC MIKRO. Potřebný souhlas získala firma na poslední zasedání vysílací rady.

Služba AMC MIKRO bude k dispozici prostřednictvím mobilních zařízení s operačními systémy Google Play nebo iOS. Vzhledem k tomu, jakým směrem se trh s placenou televizí vyvíjí, lze si dovodit, že půjde o další možnost, jak plánuje vlastník kanálu AMC nabídnout svým divákům obsah na vyžádání. Půjde tedy o kategorii nelineárního obsahu.

Společnost AMC Networks v tuto chvíli detaily ohledně nové služby AMC MIKRO nekomentovala, slíbila nicméně naší redakci vyjádření v pozdějším časovém horizontu, a to ve chvíli, kdy budou k dispozici detailnější informace. Jako termín startu uvedla společnost AMC datum 30. dubna, reálně by tak mohla tato platforma začít fungovat v průběhu května.

AMC patří na českém a slovenském trhu mezi největší poskytovatele placených kanálů. Kromě stejnojmenné stanice do jejího portfolia patří například programy Spektrum, Spektrum Home, Sport 1, Sport 2, JimJam nebo Minimax. AMC je také provozovatelem placené videotéky AMC+, kterou však prozatím ani na jednom z trhů bývalé federace nenabízí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související