Queer stanice lulu.fm spolupracuje v Mnichově s novým digitálním programem 089Kult

11. leden 2023

Vysílání rozhlasové stanice lulu.fm, jejíž vysílání je určeno výhradně LGBTQI+ komunitě, se objevuje nově i v bavorské metropoli. lulu.fm využívá víkendového vloženého programového okna stanice 089Kult. DAB+ multiplex Muenchen zasahuje svým signálem částečně i na území Čech, a to díky vysílači Isen.

Čtěte také

Od prosince je každou sobotu večer k dispozici všem členům queer komunity programové okno „lulu.fm 089“ na výhradně digitální rozhlasové stanici 089Kult. Posluchačům v oblasti Mnichova jsou zde prezentovány nejdůležitější momenty z programu lulu.fm z minulého týdne. Pro tento tematický program jde tak o další důležitý expanzivní krok na poli DAB+.

„Jsme velmi potěšeni, že nyní můžeme poprvé vyvěsit duhovou vlajku na rozhlasové stanici v Bavorsku," uvedla programová manažerka lulu.fm Cathrin Herrová a doplnila: „Pro queer komunitu v Mnichově je nyní každý týden ke slyšení Best of lulu.fm s queer tématy, rozhovory a také nějakými queer drby."

lulu.fm je queer rádio, které od roku 2016 vysílá informační a zábavní program pro a o LGBTQI+ komunitě. Stanici lze přijímat v Berlíně na FM kmitočtu 104,1, v Kolíně nad Rýnem na FM 94,5, přes digitální rádio DAB+ v Berlíně/Brandenburgu, Hamburku, Lipsku, Hesensku a ve Vídni a také prostřednictvím online kanálů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související