Řada kanálů ještě nemá svou verzi ve vysokém rozlišení, jedním z příkladů je i stanice Crime & Investigation

9. březen 2021

Přesto, že pro řadu vysílatelů je již vysílání s vysokým rozlišením naprostou samozřejmostí, existuje naopak kategorie stanic, které doposud tuto verzi nemají. Do druhé skupiny patří i program Crime & Investigation, kde se situace v nejbližší době nezmění.

„Co se týče CI, zatím skutečně zůstává v SD, a nemáme v současné chvíli informace ohledně konkrétních plánů/načasování HD verze,“ uvedla pro portál Digitální rádio Erika Luzsicza, šéfka společnosti Axocom, která tuto stanici na českém a slovenském trhu zastupuje.

Přímým konkurentem stanice Crime & Investigation je placený kanál ID, dříve Investigation Discovery. Ten je už operátorům ve vysokém rozlišení k dispozici delší dobu. V portfoliu společnosti Discovery zůstává v SD kvalitě pouze stanice TLC určená ženám.

Je nicméně zvláštní, že v roce 2021, kdy už jsou ploché televizory s vysokým rozlišením běžnou součástí domácností disponující placenou televizí, nejsou schopni ještě někteří provozovatelé těchto programů zajistit odpovídající kvalitu obrazu.

Provozovatelem kanálu je společnost A+E Networks, která vlastní také na českém trhu působící stanice History a H2. Druhý zmíněný program doposud není lokalizován a z velkých hráčů ho má v nabídce pouze operátor Nej.cz. Kanál Crime & Investigation je lokalizován do češtiny od 17. července 2013.

autor: lukpo
Spustit audio

Související