Radio 1 zamíří do dalších měst, České Budějovice se dočkají stanice Netro Life rádio

19. prosinec 2019

Nová rozhlasová stanice má nabídnout taneční hudbu z devadesátých let, hrát bude ale méně známé a neznámé skladby. Vysílatel úplně rezignuje na zpravodajství, které chce nabídnout posluchačům pouze na svém webu. Mluvené slovo bude tvořit ve vysílání minimální prostor.

Pražská rozhlasová stanice Radio 1 získala další kmitočet mimo území hlavního města. Po Plzni bude moci tento program vysílat také v Českých Budějovicích a Liberci. Patřičná oprávnění vydala na svém posledním zasedání Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). V Českých Budějovicích půjde o frekvenci 100,2 MHz, v Liberci pak o kmitočet 98,7 MHz – oba s výkonem 100 Wattů. Skupina Radio United Broadcasting může daná oprávnění využívat do 10. října 2025.

Regulátor také rozhodl o udělení analogové licence pro novou rozhlasovou stanici Netro Life rádio, která bude působit v Českých Budějovicích. V jihočeském městě ho bude možné naladit na kmitočtu 100,8 MHz s výkonem 200 Wattů. Pavel Konopa, který má ve společnosti Tekom CZ na starosti mimo jiné i rozhlasové sítě, portálu Digitální rádio řekl, že půjde o taneční rozhlasovou stanici se zaměřením zejména na období devadesátých let.

„Nebudeme hrát devadesátkovou hudbu jako ostatní komerční rádia, chceme hrát alternativně. Posluchačům nabídneme méně hrané songy, ale stejně kvalitní, které znají. Naší důležitou součástí budou i staniční znělky, které si necháme dělat profesionální firmou. Plánujeme nabídnout posluchačům veselé a pozitivní vysílání, které je dobře naladí,“ uvedl Konopa. Mluvené slovo má tvořit minimum programu, do hodiny ho mají být maximálně 3 %.

Netro Life rádio neplánuje vysílat ani zpravodajství jako ostatní rádia. „Nebudeme dělat něco, v čem nemůžeme konkurovat ostatním,“ zdůvodnil majitel stanice. Informační servis mají místo toho najít posluchači na webu stanice. Vysílatel již navázal spolupráci například s Jihočeským divadlem. „Máme s nimi uzavřenou dohodu a budeme informovat o jejich akcích,“ popsal Pavel Konopa. Stanice stejného názvu a zaměření již v minulosti působila na pirátské rozhlasové scéně.

autor: lukpo
Spustit audio

Související