Radio Augsburg: Šestnáct tisíc posluchačů zejména díky DAB+

15. srpen 2017

„Pozitivní vývoj poslechovosti ukazuje, že naše rozhodnutí nabídnout vysoce informačně orientovaný regionální program bylo správné,“ konstatoval ředitel stanice Ulrich Bobinger.

Pět tisíc nových posluchačů za posledních dvanáct měsíců získala bavorská regionální rozhlasová stanice Radio Augsburg. Poděkovat za to může zejména šíření prostřednictvím digitálního vysílání DAB+. Počet posluchačů se zvýšil z dosavadních jedenácti tisíc na šestnáct tisíc. Meziročně jde tedy o nárůst o přibližně padesát procent publika. Tuto cifru přinesl vysílateli aktuální průzkum Funkanalyse Bayern 2017.

„Pozitivní vývoj poslechovosti ukazuje, že naše rozhodnutí nabídnout vysoce informačně orientovaný regionální program bylo správné. Všem posluchačům bych chtěl za přízeň velmi poděkovat,“ konstatoval ředitel stanice Ulrich Bobinger. Siegrfied Schneider, prezident Bavorského státního centra pro nová média, doplnil, že úspěch digitálního rozhlasu v Bavorsku a rostoucí počet DAB+ přijímačů je dobrým signálem pro toto vysílání v celém Německu. Digitální distribuce bude do budoucna pro udržitelný rozvoj rozhlasového vysílání v Německu nezbytná.

autor: lukpo
Spustit audio