Rádio Best FM už nevysílá digitálně ani na Slovensku, z DAB+ úplně odešlo

2. květen 2018

Zájem o technologii je u našich východních sousedů malý, v omezené míře ji využívá prakticky pouze veřejnoprávní rozhlas.

Slovenská komerční rozhlasová stanice Best FM se rozhodla nepokračovat v distribuci prostřednictvím pozemního digitálního vysílání DAB+. Zatímco v České republice odešlo z multiplexu západočeské společnosti Teleko na konci února letošního roku, vstoupilo do něj v březnu 2017, síť operátora AVIS opustila oficiálně se závěrem dubna. Rádio Best FM už tedy nevysílá v DAB+ nejen v České republice, ale také na Slovensku.

Čtenář portálu Digitální rádio ve skupině Digitálne rádio DAB+ SK upozornil, že stanice Best FM zůstává v klasickém éteru nadále k dispozici prostřednictvím sítě VKV vysílačů na Slovensku, dále na družici Thor (satelitní pozice 1 stupeň západně) a šířena je pochopitelně i na webu. Rádio Best FM zabíralo v multiplexu operátora AVIS datový tok 112 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. K dispozici jsou zde nadále programy New Model Radio, Radio Aktual, Radio Devin, Rádio_FM, Rádio Junior (SK), Rádio Patria, Rádio Slovensko a Rádio Litera.

autor: lukpo
Spustit audio