Rádio Blatná, Rádio Dálnice a Rock Rádio oficiálně v nabídce kabelové sítě UPC

5. prosinec 2019

Zařazení do nabídky největšího kabelového operátora je dobrou zprávou, protože stanice má pouze jediný VKV kmitočet a v DAB+ nevysílá. Stanice už jsou klientům UPC k dispozici.

Rozhlasové stanice Rádio Blatná, Rádio Dálnice a Rock Rádio se mohou stát oficiálně součástí nabídky společnosti UPC Česká republika/Vodafone, největší kabelové firmy na trhu. Povolení vydala na svém posledním zasedání Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Všechny tři stanice jsou již součástí nabídky UPC. Zejména pro Rádio Blatná je zařazení významným rozšířením jeho působnosti. Stanice vysílá v pásmu VKV na jediném analogovém kmitočtu, a to ve stejnojmenném městě.

Kabelová firma dále získala povolení i pro zařazení dalších televizních stanic, které má již opět ve své nabídce. Jedná se konkrétně o Hobby TV, Óčko Black, Be2Can a Československo. Všechny jsou klientům dostupné ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Regulátor registruje i další nedávno provedené změny v nabídce UPC – vyřazení zpravodajské televize RT a dokumentárního kanálu National Geographic ve standardním rozlišení. Leo TV a Extasy TV jsou nyní dostupné jako dvě samostatné stanice, opět v HD.

autor: lukpo
Spustit audio

Související