Rádio Jasna Góra přes DAB+ také v polské Vratislavi

27. leden 2023

Společnost DABCAST začala šířit přes svůj digitální rozhlasový multiplex křesťanskou stanici Radio Jasna Góra také v polském městě Vratislav (Wroclaw). Mimo zásah signálu na naše území je pak i vysílač v Gdaňsku. Ve Vratislavi a okolí je možné naladit stanici na kanálu 12B.

„Radio Jasna Góra z Częstochowy je nyní dostupné v jedenácti DAB+ multiplexech po celém Polsku. K pravidelné emisi v Čenstochové a k experimentálním přenosu z Opole, Lodže, Krakova, Štětína, Andrychova a Szczawnice v poslední době přibyly další dvě - z Gdaňsku a Vratislavi,“ upozornil v neděli 22. ledna portál RadioPolska. Signál z Vratislavi mohou zájemci naladit na kanálu 12B. Stanice je šířena s vysokým datovým tokem 136 kbps.

Vratislavský multiplex společnosti DABCAST fungoval od listopadu 2018 do července loňského roku podle online databáze Wohnort na kanálu 10A, následně došlo k jeho přeladění na kanál 12B. Signál je šířen z vysílače Wroclaw – Sky Tower s výkonem 500 Wattů. Příjem multiplexu na velmi omezeném území České republiky není vyloučen, konkrétně například v části Královéhradecko kraje, jako je Broumovský výběžek.

autor: lukpo
Spustit audio

Související