Rádio Junior významně rozšířilo dostupnost svého archivu, stačí vám dálkový ovladač

21. leden 2020

Zájemci mohou nyní přehrávat pořady z archivu u všech stanic Českého rozhlasu. Televizor nebo set-top box musí podporovat technologii hybridního vysílání HbbTV známou jako virtuální červené tlačítko.

Rádio Junior významně rozšířilo dostupnost archivu svých odvysílaných pořadů. Nově k němu získají přístup i majitelé televizorů a set-top boxů s podporou technologie HbbTV, které jsou připojené k internetu. Zájemci o obsah dětské rozhlasové stanice tak nyní nemusí vůbec usedat k počítači, případně brát do ruky mobilní telefon, ale postačí jim dálkový ovladač. Signalizace HbbTV je aktivní v tuto chvíli v pozemním vysílání DVB-T i DVB-T2, na satelitu Astra 3B a v síti kabelového operátora UPC. 

Český rozhlas dokazuje, že šíření rozhlasových stanic na platformě DVB má smysl a dokáže nabídnout svým posluchačům ve spojení s internetem doplňkové služby. Možnost přehrávání pořadů z archivu prostřednictvím dálkového ovladače už nabízí v tuto chvíli všechny stanice veřejnoprávního média. Český rozhlas je v tuto chvíli jediným audiálním médiem na našem trhu, který tuto technologii nabízí. Velmi populární je HbbTV u televizních stanic. S výjimkou TV Barrandov ji nabízejí všechny.

autor: lukpo
Spustit audio

Související