Rádio Orlicko přesunulo svůj vysílač na Andrlův Chlum, výrazně díky tomu zvýšilo dosah

2. leden 2019

Nově mohou naladit vysílání posluchači například v Litomyšli, Vysokém Mýtě nebo Jablonném nad Orlicí. Vysílá se ze stejné kóty jako Český rozhlas Pardubice.

Východočeská rozhlasová stanice Rádio Orlicko přesunula v poslední den loňského roku svůj jediný VKV vysílač umístěný v Ústí nad Orlicí na kótu Andrlův Chlum. Díky ní se významně zvětšil zásah analogovým signálem. Zatímco doposud bylo možné stanici bez problémů naladit pouze v Ústí nad Orlicí a České Třebové, nově jde také o Litomyšl, Vysoké Mýto nebo Jablonné nad Orlicí. Rádio Orlicko vysílá z Andrlova Chlumu na frekvenci 95.5 MHz, stejnou kótu využívá také Český rozhlas Pardubice v případě kilowattového kmitočtu 98.6 MHz.

„Z původně pokrytých 40 tisíc obyvatel se tímto dostáváme na celkový zásah přibližně 100 tisíc lidí. Dále s touto změnou proběhla i malá změna v obsahu. Přicházíme s novým zvukovým obalem a přidáváme do hudebního archivu "mladší" muziku, avšak klasickému mainstreamu se vyhýbáme a snažíme se posluchačům nabídnout širší a kvalitnější hudební nabídku, než drtivá většina českých stanic,“ uvedl pro portál Digitální rádio Věroslav Musil, který má rozhlasový okruh na starosti a je také jedním z jeho moderátorů (Rozhovor na Orlicku – Zrní).

autor: lukpo
Spustit audio

Související