Rádio Otava zvažuje další expanzi, dočkat by se ho mohlo Strakonicko a Horažďovicko

2. srpen 2021

Po vysílači v Blatné a Písku není vyloučena další expanze rozhlasové stanice Rádio Otava (dříve Blatná) v analogovém pásmu VKV. Provozovatel v tiskové zprávě uvedl, že zvažuje rozšíření svého působení do dalších dvou regionů, čímž by pokrylo téměř všechny oblasti, kde působilo dnes již neexistující Rádio Prácheň.

„Do dalšího roku vstupujeme s myšlenkou rozšíření našeho působení, chtěli bychom tak pokrýt naším signálem oblast Strakonicka a Horažďovicka a zasáhnout tím, další oblast našeho „Prácheňského kraje“ a vrátit regionální rádio, kterých je v současné době díky centralizaci minimum,“ sdělil portálu Digitální rádio zakladatel a majitel Rádia Otava Josef Týc, který tuto stanici také sám provozuje.

Týcova aktivita je de facto reakcí na současnou situaci rozhlasového éteru v České republice, který ovládli téměř výhradně dominantní hráči. Vadí mu zejména skutečnost, že prakticky vymizela regionální rádia. „V našem zpravodajství se soustředíme na region, nabízíme regionální kulturní servis – mediálně podporujeme i mnoho akcí v našem kraji,“ doplnil Týc. Hudebně stanice nabízí nejen osvědčené hity, ale i místní umělce.

autor: lukpo
Spustit audio

Související