Rádio Praha chystá open air Kbely, hrajem! Vystoupí Lenny nebo Portless

6. září 2023

V neděli 10. září ve 14 hodin odstartuje open air regionální stanice Českého rozhlasu Rádio Praha v pražských Kbelích, kde bylo před 100 lety zahájeno pravidelné rozhlasové vysílání. Akce s názvem Kbely, hrajem! v centrálním parku zabaví všechny věkové kategorie bohatým programem a vystoupením Pam Rabbit, Lenny, Adama Mišíka nebo kapely Portless. Vstup na akci je zdarma.

„Na oslavy 100. výročí vzniku Českého rozhlasu navazuje i Rádio Praha akcí pro veřejnost Kbely, hrajem!, na kterou srdečně zvu nejen posluchače této regionální stanice. Návštěvníci se mohou těšit na zábavný program pro děti i dospělé a budou se moci potkat s moderátory i dalšími profesionály, kteří se podílejí na chodu rádia.  K vidění bude i replika dobového skautského stanu, odkud 18. května 1923 rozhlas zahájil svoje pravidelné vysílání,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Malé návštěvníky akce Kbely, hrajem! potěší hudebně zábavná show Mouchy s pěveckým duem -  moderátorkou Rádia Praha Lenkou Vahalovou a zprávařkou Českého rozhlasu Region Denisou Hergesselovou, které se na chvíli promění na mouchy Bzů a Mou.

Představení pro děti i dospělé připraví kouzelník Jiří Hadaš a komediální skeče či satirický humor nabídne dvojice Petr Vydra a Tigran Hovakimyan ze stand up comedy Na stojáka.

V rámci hudebního programu ve Kbelích vystoupí zpěvačka a skladatelka Pam Rabbit s arménskými kořeny, zpěvačka Lenny, zpěvák Adam Mišík nebo kapela Portless.

Kromě bohatého doprovodného programu a stánků s občerstvením vyroste v parku navíc replika dobového stanu původní společnosti Radiojournal, odkud 18. května 1923 zahájila pravidelné rozhlasové vysílání. K vidění bude historická rozhlasová technika.

Akce probíhá ve spolupráci s Městskou částí Praha 19 Kbely a vstup je zdarma.
Veškeré informace k akci najdete zde.