Radio Rekord Kielce a Twoje Radio v opolském DAB+ multiplexu

16. leden 2023

Na konci loňského roku došlo ke změně programové nabídky opolského DAB+ multiplexu, který je možné přijímat i na omezeném území České republiky, zejména na Jesenicku nebo Pardubickém kraji. Aktuálně je v síti k dispozici devět programů.

Na změnu programové nabídky upozornil 30. prosince 2022 portál RadioPolska. Součástí programové nabídky byly doposud stanice Radio DOXA, Radio Imperium, Muzyczne Radio, Radio Parada, Radio Jasna Góra, Radio Profeto a Radia Bezpieczna Podróż. Programovými novinkami se staly Radio Rekord Kielce a Twoje Radio ze Stargardu. V současné době je tedy součástí polské komerční rozhlasové sítě devět okruhů.

Vzhledem k obsazenosti DAB+ multiplexu a nastavení technických parametrů je možné všechny stanice šířit s jednotným datovým tokem 128 kbps. Kódování zvuku není uvedeno, ale lze předpokládat formát LLC-AC. Dříve fungovala tato síť ze dvou vysílačů a velmi často zasahoval její signál i hlouběji do našeho vnitrozemí. Aktuálně má tento multiplex na kanálu 10C v provozu jediný vysílač, kterým jsou Opole – Komin ECO s 1 kW.

autor: lukpo
Spustit audio

Související