Rádio Samson začalo v dalším digitálním multiplexu zobrazovat názvy skladeb

3. únor 2016

Tuto službu už jako standardní servis majitelům DAB+ přijímačů nabízí příbramská společnost Teleko.

Západočeské Rádio Samson, které jako jedna z mála komerčních stanic již sází na výhody digitálního šíření DAB+, začalo vysílat v rámci rozhlasového multiplexu společnosti RTI cz názvy hraných interpretů a jejich skladeb. Operátor sítě tak rozšířil servis majitelům DAB+ přijímačů.

Jako standardní službu už nabízí RTI cz takzvanou slideshow, tedy zobrazení doplňkových informací formou grafiky, kde jsou k dispozici mimo jiné různě barevné varianty loga stanice, mapa pokrytí digitálním signálem a také reklama na internetový obchod provozovatele sítě.

Provozní ředitel firmy RTI cz Roman Kropáček serveru Digitálníradio.cz řekl, že tato novinka se negeneruje pomocí MP3 skladeb, ale díky takzvanému RSS kanálu, jehož podoba byla za tímto účelem speciálně vytvořena.

Západočeská společnost působí se svým multiplexem kromě Plzeňska a Karlovarska také v Praze a na Českobudějovicku. Pro šíření signálu používá jak modernější III. pásmo (v minulosti se uvolnilo po analogové televizi), tak i původní L-band, s nímž se však v budoucnu v České republice (a dalších evropských zemích) nepočítá.

autor: lukpo
Spustit audio