Radio Schlagerparadies odstartovalo v televizní verzi

7. září 2021

Digitální rozhlasová stanice Radio Schlagerparadies, které je součástí prvního celoplošného německého DAB+ multiplexu DR Deutschland, odstartovala začátkem září také jako televizní verze. Na její spuštění upozornil vysílatel v tiskové zprávě.

Nový program je v sousedním Německu k dispozici u IPTV operátorů, ostatní zájemci si pak můžou tento kanál naladit na webu www.schlagerparadies.tv nebo v mobilní aplikaci. Velmi oblíbenou se u řady vysilatelů stalo v poslední době i vizuální rádio v podobě HbbTV aplikace, tzv. virtuální červené tlačítko. Schlagerparadies TV však funguje jako klasická videoklipová televize s důrazem na německé šlágry.

Radio Schlagerparadies se na německém trhu úspěšně etablovalo. Ve skupině diváků od 14 do 49 let navýšilo publikum o 37,3 %. Radio Schlagerparadies a Schlagerparadies TV budou fungovat jako dvě nezávislá média, která se však budou programově doplňovat a počítá se u nich také se synergií. Diváci stanice se mohou těšit nejen na proud videoklipů, ale například i mluvené slovo, které u programů tohoto typu chybělo.

autor: lukpo
Spustit audio

Související