Radio Schlagerparadies zůstává na satelitu, prioritu má ale DAB+

23. prosinec 2016

V rámci DAB+ distribuce je tento program šířen v rámci celoplošného multiplexu společnosti Media Broadcast na kanálu 5C.

Německá rozhlasová stanice Radio Schlagerparadies zaměřující se na populární německé hity (šlágry), která původně plánovala odchod ze satelitní distribuce (družice Astra), si nakonec tento kanál ponechává. Informuje o tom web Radio Woche. Stanice původně avizovala, že se bude spoléhat zejména na šíření prostřednictvím digitálního rádia DAB+. Tento distribuční kanál pochopitelně neopouští a nadále ho považuje za velmi důležitý.

V rámci DAB+ distribuce je tento program šířen v rámci celoplošného multiplexu společnosti Media Broadcast na kanálu 5C. V něm jsou mimo jiné dále dostupné například stanice sunshine live, Energy, Klassik Radio nebo Radio BOB! V České republice si mohou program Radio Schagerparadies naladit zájemci oběma digitálními kanály. Satelit Astra pokrývá na parabolu běžných rozměrů bez problémů území celého státu a díky přeshraničnímu zásahu zde operují i některé DAB+ vysílače z Německa, například Dresden nebo Löbau.

autor: lukpo
Spustit audio