Rádio Vlna přidalo na satelit Astra verze pro střední a východní Slovensko

15. únor 2019

Komerční rozhlasová stanice je na této družici šířená zcela bez kódování. Naladit si ji mohou majitelé satelitních kompletů prakticky v celé Evropě.

Slovenské komerční Rádio Vlna spustilo v průběhu čtvrtečního dne na družici Astra 3B, satelitní pozice 23,5 stupně východně, dvě nové verze. K mutaci západní Slovensko (Vlna ZS) přibyly programové pozice Vlna SS a Vlna VS. Jsou určeny pro regiony středního a východního Slovenska. Dříve byla označována první verze pouze jako Rádio Vlna. Vysílání toho komerčního programu je na satelitu Astra zcela bez kódování, je tedy možné ho naladit a poslouchat prakticky v celé Evropě, nejen na území Slovenska a České republiky.

Všechny tři verze Rádia Vlna jsou šířeny v multiplexu telekomunikační firmy Towercom. Kromě tohoto programu je zde k dispozici i řada dalších slovenských rádií – Jemné, Lumen, Jazz, Slovensko, Děvín a další. Distribuci na satelitu Astra využívají také některé české programy – Country rádio, Rádio Beat a pochopitelně i Český rozhlas. Šíření rozhlasových stanic prostřednictvím družice je jednoduchou cestou, jak lze dostat vysílání i k posluchačům mimo území daného státu (Češi žijící v zahraničí), a to bez nutnosti připojení přijímače k internetu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související