Radio Wave se vrátilo na pozici nejposlouchanější digitální stanice

10. květen 2023

Na pozici nejposlouchanější digitální stanice Českého rozhlasu se přibližně po roce vrátilo opět Radio Wave. Ukázala to aktuální čísla Radioprojektu za poslední kvartál loňského a první kvartál letošního roku. V rámci týdenní poslechovosti si Wave naladilo v tomto období 39 tisíc posluchačů, o devět tisíc méně jich má pak Radiožurnál Sport.

Čtěte také

Radio Wave si mezi digitálními stanicemi Českého rozhlasu drží dlouhodobě vysokou oblibu a obsazuje v této kategorii přední příčky. Wave patří vedle Radiožurnálu Sport ke stanicím, které dosáhly, případně překročily hranici třiceti tisíc týdenních posluchačů. Aktuální výsledky Radioprojektu ukázaly, že podíl Českého rozhlasu na poslechovosti dosáhl rekordní hodnoty 27,7 %. Aktuálně poslouchá Český rozhlas denně 1 690 tisíc a týdně 2 791 tisíc posluchačů.

„V měsíci, kdy slavíme 100 let od spuštění rozhlasového vysílání, dosahují výsledky poslechovosti Českého rozhlasu i jeho jednotlivých stanic nejlepších čísel za poslední roky. Kromě výsledků zpravodajských stanic mě těší i významné posílení poslechovosti ČRo Dvojka a regionálních stanic, jejichž denní poslechovost je nejvyšší za posledních 5 let. Je to dárek od našich posluchačů i ocenění práce všech rozhlasáků, kterým za to patří velký dík. A je to pro nás příslib a zároveň i velký závazek do budoucna, protože 100 let je jen začátek,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Týdenní data digtálních stanic Českého rozhlasu

  • Radio Wave – 39 tisíc posluchačů
  • Radiožurnál Sport – 30 tisíc posluchačů
  • ČRo Jazz – 22 tisíc posluchačů
  • Rádio Junior – 17 tisíc posluchačů
  • D-dur – 13 tisíc posluchačů
  • ČRo Pohoda – 11 tisíc posluchačů
  • Rádio Praha – 11 tisíc posluchačů

V seznamu ještě figuruje i Rádio Praha, které vysílá v FM pásmu oficiálně až od ledna letošního roku. V příštích výsledcích ho již nenajdete.

autor: lukpo
Spustit audio

Související