Radiožurnál je stále nejposlouchanější stanice v Česku. Děkujeme, že jste každý den s námi!

Aktuální výsledky hlavního výzkumu poslechovosti rádií v České republice Radioprojekt za 4. čtvrtletí 2022 a 1. čtvrtletí 2023 zaznamenaly posílení poslechu většiny stanic Českého rozhlasu a zároveň i rekordní podíl ČRo na rozhlasovém trhu. ČRo Radiožurnál znovu posílil pozici nejposlouchanějšího rádia denně a zůstává i lídrem týdenního poslechu, rekordní poslechovosti dosáhl ČRo Plus.

Aktuálně poslouchá Český rozhlas denně 1 690 tisíc a týdně 2 791 tisíc posluchačů. Podíl Českého rozhlasu na poslechovosti dosáhl rekordní hodnoty 27,7 %

Posluchači k narozeninám

„V měsíci, kdy slavíme 100 let od spuštění rozhlasového vysílání, dosahují výsledky poslechovosti Českého rozhlasu i jeho jednotlivých stanic nejlepších čísel za poslední roky. Kromě výsledků zpravodajských stanic mě těší i významné posílení poslechovosti ČRo Dvojka a regionálních stanic, jejichž denní poslechovost je nejvyšší za posledních 5 let. Je to dárek od našich posluchačů i ocenění práce všech rozhlasáků, kterým za to patří velký dík. A je to pro nás příslib a zároveň i velký závazek do budoucna, protože 100 let je jen začátek,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Čtěte také

ČRo Radiožurnál posílil, denně jej poslouchalo 882 tisíc a týdně 1 670 tisíc posluchačů – o 17 tisíc více než v minulém období. Opětovně se rekordně posunula týdenní poslechovostanalyticko-publicistické stanice ČRo Plus, a to o 7 tisíc na 266 tisíc posluchačů. Denní poslech je 144 tisíc, přibylo jich tedy 10 tisíc.

Úspěšně se umístil i Radiožurnál Sport. Týdně ho poslouchá 30 tisíc posluchačů.

Podcast roku

Posluchači se mohou zapojit do hlasování o nejlepší český podcast. Posloucháte rádi Lucii Výbornou? Hlasujte pro pořad jejích rozhovorů! Hlasovat můžete na stránkách Podcastu roku do 5. června.  

autoři: Český rozhlas , bbu , agf
Spustit audio