Rakouská Krone TV v poslední době podtrhuje roli deníku Krone Zeitung, na satelitu Astra vysílá volně

21. červen 2022

Tradiční tištěná média mají v posledních letech díky klesajícímu zájmu a naopak rostoucí roli online prostředí zaujmout čtenáře. Vydavatel rakouského deníku Krone Zeitung, jehož historie sahá do roku 1900, před dvěma lety jako logickou volbu pro crossmediální strategii spustil zpravodajský kanál Krone TV. Ten víc než dříve prodává samotnou původní značku.

Provázanost Krome TV a deníku Krone Zeitung je ve vysílání patrné na první pohled

Krone TV odstartovala jako nekódovaný zpravodajský kanál před dvěma lety. Bez problémů mohou stanici sledovat i zájemci v České republice, protože stanice je šířena prostřednictvím družice Astra na pozici 19,2 stupně východně. Vzhledem k tomu, že konkurence mezi zpravodajskými kanály v posledních letech na Rakouském trhu vzrostla, této situaci se přizpůsobila právě i Krone TV, která velmi viditelně odkazuje na samotný bulvární deník.

V poslední době došlo k některým grafickým změnám, kterých si mohli diváci Krone TV všimnout. Z původního loga v pravé horní části obrazovky zbyla pouze samotná koruna, naopak v informační liště, případě i trvale během vysílání je umístěno v obraze logo deníku Krone Zeitung. Zapojena byla i grafika pro virtuální červené tlačítko, které však informuje prozatím pouze o nakládání s osobními údaji. Stanice bohužel vysílá pouze v SD rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio

Související