Rakouská ORF nabízí fotbalový šampionát v Ultra HD zdarma ve své televizní aplikaci

21. listopad 2022

Veřejnoprávní rakouská televize ORF je po TVP, BBC a Rai dalším médiem, které se rozhodlo nabídnout svým koncesionářům přenosy z aktuálního fotbalového šampionátu ve 4K rozlišení, formátu Ultra HD. Touto cestou jsou přenosy k dispozici online v aplikaci TVthek, kterou lze využívat i v České republice. Je však na ně uplatněna geoblokace.

V rámci multimediální ofenzivy ORF přichází ORF-TVthek také s dalším exkluzivním vrcholem. Živé přenosy zápasů fotbalového mistrovství světa vysílané v rámci televizních programů ORF jsou dostupné v křišťálově čisté UHD kvalitě prostřednictvím online distribuce. Divák pozná nejvyšší obrazovou kvalitu snadno – vedle daného přenosu je doplněn odpovídající symbol 4K rozlišení.

Co divák ke sledování potřebuje? Chytrý televizor s podporou Ultra HD (například Samsung nebo LG) s nainstalovanou nejnovější aplikací ORF TVthek. Dalšími možnostmi jsou multimediální centrum Apple TV 4K nebo Android TV, případně prohlížeč Edge nebo Safari s podporou kódování HEVC (plugin, hardware). Samozřejmostí je připojení k internetu s minimální rychlostí 25 Mbps. Mimo Rakousko je uplatněna na přenosy tzv. geoblokace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související