Rakouská Puls 24 ukazuje zpravodajským televizím cestu v prostředí chytrých zařízení

30. duben 2021

Přítomnost v tzv. chytrých zařízeních, tedy domácích komponentech připojených k internetu, už není pouze doménou plnoformátových kanálů. Platí to i pro rakouskou Puls 24, která v uplynulých měsících výrazně zainvestovala do nových médií. Program je na satelitu Astra kódován, nicméně doplňkové aplikace mohou otestovat i čeští diváci.

Kromě klasického lineárního vysílání je možné obsah ze stanice Puls 24 konzumovat i prostřednictvím aplikací v Android TV, Apple TV, Samsung, a dokonce i Amazon Fire TV. Zájemce si aplikaci stáhne zdarma, nainstaluje a zcela bez poplatku obsah sleduje. Novinkou je taktéž podpora virtuálního červeného tlačítka, technologie HbbTV.

Kromě lineárního vysílání a pořadů z archivu se v „Puls 24 Big Screen App“ objeví i speciální obsah ve chvíli, kdy by takový materiál mohl mít významný dopad na dění v Rakousku. Tímto krokem Puls 24 pokračuje v expanzi do nových médií, kterou zahájila v roce 2019 mobilní aplikace pro systémy Android a iOS a loni došlo ke kompletní proměně portálu puls24.at.

„S novými aplikacemi Puls 24 Big Screen dále rozšiřujeme naši kompetenci v oblasti digitálních zpráv v Rakousku a nyní otevíráme další platformy pro mobilní prostředí a web. Smart TV a HbbTV jsou důležitými stavebními kameny našeho digitálního plánu,“ konstatoval Markus Bacher, vedoucí digitální divize společnosti ProSiebenSat.1 Puls 24.

autor: lukpo
Spustit audio

Související